Een BOSS in bloei

HR-ambassadeur 2016

Waarden die de mens centraal zetten, liggen aan de basis van de gestage groei van BOSS Paints en hun Colora-winkels. De bedrijfsleiding gaat expliciet voor een lange termijnvisie, en niet voor korte termijn winstbejag. De Bossuyten willen goed doen, in alle opzichten. Dat is veel meer dan geld verdienen. Dat is vooral hun medewerkers stimuleren om het beste uit zichzelf te halen, ook als mens. Die aanpak loont. BOSS Paints mag zich dan ook verdiend 'Vlaamse HR-ambassadeur 2016' noemen.

Drie generaties Bossuyt en een gemengde directie klinken al jarenlang unisono in hun verdediging van de menselijke waarden. Die zijn een belangrijk onderdeel van het BOSS-waardenkompas dat het bedrijf hanteert bij beslissingen en strategische keuzes.

Het waardenkader van BOSS Paints is meer dan de woorden die erin te lezen zijn: “Wat de mens-waarde betreft wil BOSS een warme gemeenschap zijn waar betrokken medewerkers gestimuleerd worden om het beste in zichzelf naar boven te brengen.”

Ook nieuwsgierig naar de verhalen van de andere genomineerden voor HR-ambassadeur 2016: Emmaüs, Wijs en Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen?

Schrijf u in op de WisKeys-nieuwsbrief en u bent als eerste op de hoogte!

Geen window dressing bij BOSS. De waarden leven écht, al vanaf het rekruteringsproces. Ze zitten in alle (HR-)processen en praktijken verweven. Ze zijn ook een leidraad voor bijna 300 medewerkers. Heidi Van Herweghe (foto links), HR-directeur, vertelt: “We creëren een context van vertrouwen, mensen betrekken, feedback geven/ontvangen. Wanneer vertrouwen gegeven wordt, nemen mensen vanzelf meer verantwoordelijkheid en zelfsturing op. We dagen onze mensen uit om hierin stappen te zetten en deze cultuur mee uit te dragen. Er zit een change agent in elk van ons”. Hiervoor biedt het bedrijf allerlei opleidingsprogramma’s en coaching aan.

“We werken ook veel in co-creatie. Als je mensen betrekt dan zien ze beter de nuances van een problematiek.” Bovendien creëert dat dan weer verbondenheid. Hoewel de HR-verantwoordelijke ook niet blind is voor de valkuilen die al te veel co-creatie kan veroorzaken.

Zelfsturing

Medewerkers worden bij BOSS Paints aangemoedigd initiatief en verantwoordelijkheid te nemen. De bedrijfsleiding ziet ‘zelfleiderschap’ als een sleutel hiervoor. Heidi Van Herweghe: “Werknemers moeten (mogen) niet altijd naar boven kijken. Ze krijgen van ons alle steun om een businessidee succesvol uit te werken en naar het management te verdedigen.”

Klantentevredenheid gaat hand in hand met medewerkerstevredenheid.
De mensgerichte aanpak en initiatieven rond werk-privébalans zijn belangrijke pijlers in het HR-beleid. En deze visie zorgt alleszins voor een bijzonder laag verlooppercentage. Wie er werkt, werkt er doorgaans graag, en lang.

Het bedrijf werkt heel actief aan het verbond tussen mensen en bedrijf. Dat merk je trouwens als je met Heidi Van Herweghe en CEO Toon Bossuyt door het bedrijf loopt. Iedereen schijnt iedereen te kennen. Statussymbolen ontbreken al jaar en dag. Vader Jan Bossuyt kwam bijvoorbeeld jarenlang met een 2 PK’tje naar het bedrijf, iedereen staat op voornaam-status en alle medewerkers werken in een open landscape, ook de CEO.

Met andere woorden: de betrokkenheid is groot. Zo werd ook op vraag van de medewerkers (n.a.v. het great place to work onderzoek) een gezellige refter-annex-spelruimte-met terras gebouwd. Het werd een ware ontmoetingsplaats. “We lunchen samen en ontspannen in onze bar. Er wordt hard gewerkt bij BOSS Paints, maar we vieren ook veel”, lacht Heidi. Een gezonde geest in een gezond lichaam voeden is hier letterlijk de mens-waarde. Er zijn lekkere, verse maaltijden, ook voor veggies, er is biofruit op de werkvloer en er zijn sportactiviteiten (vaak zelf georganiseerd door en voor medewerkers).

De lijst van work-life balans initiatieven is bepaald indrukwekkend: naast flexibele arbeidstijden, strijkdienst, kinderopvang on site, bedrijfsrestaurant, sport, 32 tot 40 verlofdagen, enz… en naast opleidingen voor professionele groei, wordt er ook op persoonlijke groei gefocust en op zorg dragen voor jezelf.
Zo kunnen de medewerkers opleidingen volgen die niet meteen werk-gerelateerd zijn (vb. fotografie, mindfullnes, stemtraining, enz…). BOSS betaalt en de werknemers investeren wat vrije tijd. “Gewoon omdat ze je als mens gelukkiger maken. Het moet namelijk niet allemaal van één kant komen”, zegt Heidi. In ieder geval zorgden deze maatregelen ervoor dat de werk-privébalans een topscore kreeg tijdens het Great Place to Work onderzoek.

Medewerkers zijn BOSS-ambassadeurs

BOSS Paints is vooral in de streek van zijn hoofdkantoor (Waregem) bekend als aantrekkelijke werkgever. Het bedrijf investeert actief in employer branding en visibiliteit. Een staaltje zien we meteen op de gevel van de receptie waar een kleurrijke barcode bestaat uit de favoriete kleurtjes van de werknemers. “Onze fiere BOSS-medewerkers zijn de perfecte ambassadeurs”, vertelde Heidi ons meteen al na onze aankomst. Na de barcode volgt trouwens de BOSS-dreef met 5 fruitboompjes die elk voor één van de bedrijfswaarden staan.

Gemotiveerd inzetbaar tot 67

Opmerkelijk bij BOSS is de combinatie van enerzijds zorg dragen voor medewerkers, waarbij veel faciliteiten en ondersteuning aanwezig zijn. Anderzijds zetten mensen zich hard in, zijn er boeiende jobs en projecten en kunnen mensen gedurende gans hun loopbaan groeien en ontwikkelen.

Vandaar dat er ook veel aandacht besteed wordt aan een ruim opleidingsaanbod. Heidi Van Herweghe: “De medewerker zit aan het stuur van zijn persoonlijk leertraject waarbij verschillende leervormen bewust gemengd worden.” De stijl van het huis is hier duidelijk: stimuleren, positief bekrachtigen, kansen geven. Fauten maken mag.

Eerlijkheid en transparantie

Moed hebben, is angst voelen en toch doorgaan.” Toon Bossuyt (Boss Paints)

Toon Bossuyt: “We hebben bitter weinig geheimen voor ons personeel. Het is belangrijk dat onze medewerkers weten hoe ze aan onze doelstellingen kunnen mee werken. Daarbij krijgen de werknemers dezelfde informatie als de aandeelhouders.”

Bijzonder hierbij is de BOSS leiderschapsvisie, de dada van CEO Toon Bossuyt. Via een grondig communicatieprogramma wordt dit krachtig boom-model waarbij ‘Samen Dromen Waarmaken’ de kern is, nu door het hele bedrijf gedragen. In ‘Dromen’ zit toekomst, in ‘Samen’ zit samenwerken, energie mobiliseren en leiderschap en met ‘Waarmaken’ bereik je de doelstellingen. Dat alles wortelt in een ‘Bewustzijn’, van jezelf, de ander en de wereld. De humus van dat alles is ‘Moed’.

Moed?

Toon Bossuyt: “Ja, waar haal je moed vandaan om in de dilemma’s van het bedrijfsleven en het werkend leven te gaan staan? Moed gaat over balans zoeken. Moed hebben, is angst voelen en toch doorgaan. De Bossuyt-boom biedt een prachtige leidraad in een wereld die nooit meer zo traag zal veranderen als vandaag. Leiderschap vraagt balans. Balans vergt bewustzijn en bewustzijn vergt moed.” Of iedereen dan een perfecte boom is? “Nee, maar er dient toch wel een soort evenwicht te zijn. Het al te manifest ontbreken van een tak van de boom zal het leiderschapstraject bemoeilijken.”

Overigens is het management zich ervan bewust dat leidinggevenden geen oppermensen zijn. Daarom ontwikkelde BOSS een tool voor upward feedback. Zo krijgt ook de CEO, net zoals iedere leidinggevende, feedback van zijn directiecomité. Leerrijke momenten, vindt hij zelf. En –hoe zelfbewust hij ook in zijn leiderschap staat - ook nog steeds confronterend. 

Het hele directiecomité wordt gedurende drie jaar gecoacht op leiderschap en groepsdynamiek en er is een opleiding ‘groeien in leiderschap’ voor de andere leidinggevenden. Iedere medewerker krijgt ook zijn ‘BOSS-boekie’ waarin hij zijn eigen persoonlijke groeimomenten en inzichten kan neerpennen. Dat alles leidt tot verhoogd zelfleiderschap van iedere BOSS-medewerker. Samen zorgen ze er zo voor dat BOSS tot bloei komt.

Meer weten? Lees ook: 

BOSS: "Ik ben erg trots op ons loonbeleid"

BOSS: Everest-leeropleiding

Foto's uitreiking award Vlaams HR-ambassadeur: Jeroen Vranckaert – Beeldvorm.be, via Jobat.


 

Dit artikel maakt deel uit van het dossier 'Innoverende HR in de praktijk'.
Publicatiedatum: 27/10/2016 - 22:38
Auteur: Mieke De Jaegher

HRM

24/09/20 - 06:48 Zitten je werknemers ook thuis op de juiste stoel?24/09/20 - 06:45 Kind in quarantaine. Wat nu?17/09/20 - 06:40 Vijf tips om van thuiswerken een blijver te maken02/09/20 - 22:06 Eerste vrachtwagen voor opleiding mensen met beperking02/09/20 - 21:27 Op zoek naar evenwicht in de arbeidsmarkt20/08/20 - 07:04 Praktische gids rond telewerken16/07/20 - 06:54 Je werknemers op vakantie in eigen land? De fiets biedt mogelijkheden02/07/20 - 08:33 Welke nieuwe maatregelen hebben een impact op je organisatie?18/06/20 - 07:46 Heb je deze alternatieven voor ontslag al gecheckt?18/06/20 - 07:46 Wat als ontslagen onvermijdelijk zijn?

Arbeidsmarkt & -beleid

17/09/20 - 06:43 Hoe kijkt de werkwereld naar Covid-19?17/09/20 - 06:32 Artificiële intelligentie voorspelt welke jobs jij interessant vindt02/09/20 - 21:52 Studentenjobs herstellen van coronaschok20/08/20 - 07:12 We zijn minder fan van opleidingscheques06/08/20 - 06:44 Minder vacatures, kleinere looneisen? Nee hoor!02/07/20 - 12:01 Vormingsfonds voor Uitzendkrachten wordt Travi02/07/20 - 09:10 Jongeren zoeken sneller naar job door coronacrisis11/06/20 - 06:26 Verder studeren? Niet twijfelen11/06/20 - 06:25 Straf: 4 op 10 werknemers geen interesse in opleiding28/05/20 - 07:12 Minder vliegen, minder jobs?

Leiderschap

24/09/20 - 06:36 Knappe collega's, we moeten ze niet14/05/20 - 06:39 Mag ik nog de lift nemen?16/04/20 - 08:53 Ruim 2 op de 3 collega’s zijn ook vrienden12/03/20 - 07:01 Wil je digitale transformatie? Zorg dan voor leiderschap25/02/20 - 09:12 Caroline Pauwels (VUB) is CSR Professional of the Year 201905/02/20 - 21:42 Dikke maatjes met je baas?23/01/20 - 14:52 Ondernemend gedrag kan je leren23/01/20 - 13:10 Wie wordt CSR Professional of the Year 2019?23/01/20 - 11:30 Finalist CSR Professional of the Year 2019: Greet Vanderheyden23/01/20 - 11:27 Finalist CSR Professional of the Year 2019: Robin Bruninx

Juridisch

20/08/20 - 07:23 Tijdelijke of economische werkloosheid: wat zijn de voorwaarden?06/08/20 - 06:54 De consumptiecheque van A tot Z16/07/20 - 06:55 Het corona-tijdskrediet: iets voor jouw medewerkers?15/07/20 - 18:43 Tijdelijke werkloosheid vanaf september: zo ben je mee30/01/20 - 10:30 Onbeperkt verlof geven, mag dat?23/01/20 - 14:49 Zal technologie de HR-wereld veranderen?12/12/19 - 06:58 Moet je altijd een eindejaarspremie betalen?28/11/19 - 06:27 Neem alle vakantiedagen op!14/11/19 - 06:42 Ben je écht ziek of gespeeld?07/11/19 - 06:47 Leren en werken? Wat zeggen de regionale regeerakkoorden

Blog

16/07/20 - 06:53 Naar een kwaliteitslabel voor het thuiskantoor11/06/20 - 06:54 Een inclusieve mentaliteit opbouwen in je team, hoe doe je dat?28/05/20 - 06:39 Waarom inzetten op gelijk loon voor mannen en vrouwen niet genoeg is16/01/20 - 06:32 Waarom op de toppen van je tenen staan, pijn doet05/12/19 - 06:24 Van mentor of coach naar bron van inspiratie en energie03/10/19 - 06:45 Hoe leg je de basis voor een ideale werkomgeving voor data scientists?16/05/19 - 08:38 Wat bedrijven kunnen leren van Ajax02/05/19 - 06:24 Jobads en headhunters, maak plaats voor de eigen medewerker!11/04/19 - 06:46 Zijn genderquota dan toch nodig?28/02/19 - 06:54 Succes hebben én gelukkig zijn

Jobhop

16/09/20 - 18:44 Jobhop: Els Debaere16/09/20 - 18:40 Jobhop: Tom Verstraete16/09/20 - 18:31 Jobhop: Stephanie Timmermans02/09/20 - 22:38 Jobhop: Elise Van Stappen02/09/20 - 22:34 Jobhop: Pauline Heyninck02/09/20 - 22:29 Jobhop: Ciska Van Loocke19/08/20 - 19:36 Jobhop: Joke De Leeuw19/08/20 - 19:30 Jobhop: Elisabeth Vanschoenwinkel19/08/20 - 19:23 Jobhop: Jessie Adam05/08/20 - 18:33 Jobhop: Nele Odegard

Events

17/09/20 - 16:06 CSR Professional of the Year 202009/09/20 - 12:51 In hoeverre heeft Covid-19 de Leider besmet? (PMClub)15/04/20 - 15:19 PMC-webinar: Arbeidsmarkt tijdens en na covid-19-periode05/03/20 - 11:40 HR Gala05/03/20 - 11:38 Integraal Talentbeheer01/12/19 - 10:35 Creëren we duurzame jobs tegen 2030?03/09/19 - 13:44 2030: a Work Space Odyssey met Fons Leroy05/06/19 - 12:31 COME IN Award05/06/19 - 12:05 Trainingsprogramma 'HR voor vluchtelingen'22/05/19 - 16:13 Trainingsprogramma 'HR voor vluchtelingen' (gratis)

Dossiers

18/06/20 - 07:46 Dossier: Ontslag09/01/20 - 05:14 HR GETOETST12/12/19 - 06:45 DOSSIER: Individualiseren07/11/19 - 06:37 Human Capital in een tijd van contradicties17/10/19 - 05:39 Innoverende HR in de praktijk05/09/19 - 06:43 Digitalisering & HR20/03/19 - 22:15 DOSSIER Creatief met talent in tijden van arbeidskrapte07/03/19 - 07:48 De arbeidswet ontrafeld21/02/19 - 16:26 CSR is een trend, geen hype06/12/18 - 08:32 Dossier Matching & rematching