Ecologie zit ook in werksystemen

BLOG - "Ecologie gaat voor mij over veel meer dan respect voor natuur en milieu. Het is de zoektocht naar simpele, organische, ‘natuurlijke’ werksystemen en manieren van samenwerken. Werksystemen die doen leven en zichzelf in stand houden. Werksystemen die gebaseerd zijn op zelfsturing en verbinding", zegt Philip Van Kelst.

Pop-upschrijver: Philip Van Kelst, stichter en CEO van Kasteelhoeve Wange.

Een voorbeeld: een echte open keuken

Klassiek wordt een keuken in de horeca afgescheiden van de gasten of is het een bezienswaardigheid, een soort ‘glazen kooi’ waar de klant kan doorkijken. De keuken in de Kasteelhoeve is heel anders. Het is een werkplek geïntegreerd in de eetruimte. Er is glas, er zijn openingen, er is toegang. De mensen in de keuken zijn volop in contact met de gasten en omgekeerd. Gasten zien en ruiken de koekjes die voor hen gemaakt worden, ze bedienen zichzelf en gaan in gesprek met de koks, de koks lichten aan de tafels toe wat er is gekookt en vertellen het verhaal van de producten die ze gebruikt hebben. De koks hebben zelf een soort van gastvrouw/gastheer functie en verwelkomen de gasten als ze toekomen. Er is wederzijdse betrokkenheid, communicatie, verbinding …

Dit creëert een totaal andere sfeer en relatie tussen de gasten en de mensen in de keuken. Er ontstaat betrokkenheid, openheid, respect. De koks kennen hun gasten en gaan ervoor om echt lekker te koken. Ze hoeven niet gemotiveerd te worden om hun beste beentje voor te zetten. De keuken krijgt ook direct feedback van de gasten, het management hoeft deze niet door te geven. Er ontstaat een natuurlijke verbinding en evenwicht die op een natuurlijke, autonome bijsturende wijze zichzelf constant verbetert en versterkt.

Philip Van Kelst:

"De koks hebben een soort van gastvrouw/gastheer functie. Er is wederzijdse betrokkenheid, communicatie, verbinding … met de gasten."

Een voorbeeld: de autonome werking van ons koksteam

In aanvang zijn er strikte grenzen en waarden meegegeven. Gesprekken rond waarden en principes zijn uitgebreid gevoerd, ruimte tot exploratie en verkenning is gegeven, een budget is vrijgemaakt om eenvoudige innovatieve gerechten te maken, om de vier maanden gaat het team samen op onze kosten uit eten om inspiratie op te doen bij de concurrentie... Na enkele jaren werkt dit team zo goed als autonoom en versterkt en verbeteren ze zichzelf voortdurend.

Ik durf te zeggen dat de kwaliteit van de maaltijden die wij serveren van zulk hoog niveau zijn mede door het respecteren van de ecologische principes van verbinding en zelfsturing. En we hebben een koksteam dat al 5 jaar stabiel is. Een unicum in de horeca. Verbinding rendeert!

Een voorbeeld: onze omgang met groepen in het weekend

We richten ons enkel op grote groepen, ook in de weekends voor familie en vrienden.  We stellen iemand van de groep verantwoordelijk voor de communicatie, bewaking van de afspraken en kamerverdeling. De gasten ruimen zelf af, elke groep heeft zijn eigen ijskast en wijnfrigo. Er is geen personeel in ‘de zaal’. Een van de bewoners van de Kasteelhoeve verwelkomt de groep en vertelt kort het verhaal van de Kasteelhoeve. Ook hier het effect van ecologie: minder kosten en meer rendabiliteit. We creëren verbondenheid in de groep, met elkaar en met de waarden van de Kasteelhoeve.

Bij de opstart waren we gewaarschuwd door mensen met horecaervaring voor beschadiging en diefstal. Beiden zijn de voorbije 7 jaar nauwelijks voorgekomen in de Kasteelhoeve.

Een bekend Duits automerk was bij de opstart te gast in de Kasteelhoeve met zijn salesteam. Het principe van zelfbediening was hen vreemd. De verantwoordelijke sprak ons aan, uitte zijn ongerustheid hierover en legde geld op tafel om een ‘garçon’ in te huren. We hebben vriendelijk geweigerd en geadviseerd om toch even af te wachten. 24 uur later was de man helemaal in de wolken. De groep was nog nooit zo spontaan, joviaal en open naar elkaar geweest. Hij vroeg zich af of dit toch iets te maken had met de informele sfeer die we in de Kasteelhoeve creëerden en het feit dat mensen zichzelf en elkaar bedienden.

Less is more.

Philip Van Kelst werd begin vorig jaar verkozen tot CSR Professional of the Year 2017 in de categerie kmo's. In 2017 won Kasteelhoeve Wange voor de tweede keer op rij de ‘International Green Key Award’., rond ‘sustainable partnerships’.

Dit artikel maakt deel uit van het dossier 'CSR is een trend, geen hype'.
Publicatiedatum: 20/02/2019 - 16:29

Blog

05/12/19 - 06:24 Van mentor of coach naar bron van inspiratie en energie03/10/19 - 06:45 Hoe leg je de basis voor een ideale werkomgeving voor data scientists?16/05/19 - 08:38 Wat bedrijven kunnen leren van Ajax02/05/19 - 06:24 Jobads en headhunters, maak plaats voor de eigen medewerker!11/04/19 - 06:46 Zijn genderquota dan toch nodig?28/02/19 - 06:54 Succes hebben én gelukkig zijn06/02/19 - 06:36 Roderen op 35 en pieken op 55 jaar20/12/18 - 06:09 De Profit van focus op People20/06/18 - 19:06 Van oorlog om talent naar opportuniteit?13/06/18 - 16:19 6 tips om de thuiswerkplek succesvol te implementeren

Arbeidsmarkt & -beleid

05/12/19 - 06:45 Ook sector Loopbaanbegeleiding krijgt eigen platform05/12/19 - 06:16 Stress nekt werkbaar werk21/11/19 - 07:13 Arbeidsmarkt in 2030: maak ruimte voor paradijsvogels21/11/19 - 06:02 Een op vier past werk aan voor kinderen07/11/19 - 07:01 Hoodies bepalen de nieuwe arbeidsmarkt07/11/19 - 06:42 Oudere werkenden: wie zijn ze en waarom werken ze (nog)?17/10/19 - 06:47 Wat zijn de 10 buzzwoorden in cv’s?16/10/19 - 19:30 1 op de 7 werknemers in België is niet-Belg10/10/19 - 06:50 Waar zoeken Belgen naar een job?09/10/19 - 17:05 Mediahuis en DPG Media lanceren nieuwe JOBAT

HRM

05/12/19 - 07:00 Vinçotte: Stevige transformatie met HR in pole position28/11/19 - 07:02 Winst delen met je medewerkers?21/11/19 - 07:14 Carglass: Maak het verschil met echte zorg14/11/19 - 06:56 Digitaal, het nieuwe rekruteringverhaal13/11/19 - 20:28 Een nieuwe job? Geen interesse!07/11/19 - 06:47 Umicore: hoe kan je stakeholders optimaal betrekken?24/10/19 - 06:39 1 op 4 werknemers kan moeilijk om met stress18/10/19 - 11:13 Emmaüs wordt HR-ambassadeur 201918/10/19 - 07:50 EMMAüS: Gezamenlijke visietekst vormt stevige basis voor maatwerk17/10/19 - 07:15 Werkgevers steeds flexibeler met arbeidstijd

Leiderschap

28/11/19 - 06:55 BOEK: Hoe overleef je netwerkdrinks?28/11/19 - 06:51 Innoveer als een start-up!14/11/19 - 06:45 Expeditie Leiderschap08/11/19 - 12:29 Word jij de CSR Professional of the Year 2019?05/09/19 - 06:13 Verbied jij je werknemer te appen in de auto?25/07/19 - 06:58 Hou je millennials aan boord!18/07/19 - 07:16 Diversiteit is geen zegen voor een team13/06/19 - 06:01 VUB-onderzoeker laat robots en mensen beter samenwerken02/05/19 - 08:10 Time = money? Niets van!02/05/19 - 06:58 BOEK: Trots!

Juridisch

28/11/19 - 06:27 Neem alle vakantiedagen op!14/11/19 - 06:42 Ben je écht ziek of gespeeld?07/11/19 - 06:47 Leren en werken? Wat zeggen de regionale regeerakkoorden24/10/19 - 07:00 Werkzekerheidsclausule: is ontslag nog mogelijk?10/10/19 - 07:10 Voer geen HR-beleid voor externe medewerkers10/10/19 - 07:09 HR en de vrees voor discriminatie03/10/19 - 06:49 Procedure voor sociale verkiezingen te lang?26/09/19 - 07:14 Kies vooral het juiste paritair comité12/09/19 - 06:41 De bedrijfswagen, achillespees van de arbeidsmarkt29/08/19 - 07:33 Loonbeslag, wat doe je ermee?

Jobhop

05/12/19 - 06:19 Jobhop: Thierry Baeck05/12/19 - 06:12 Jobhop: Cathy Geerts05/12/19 - 06:05 Jobhop: Klaar Verreijdt28/11/19 - 08:17 Jobhop: Hilde Haems28/11/19 - 06:07 Jobhop: Nadine Degrande28/11/19 - 06:06 Jobhop: Willem Van der Mijnsbrugge21/11/19 - 07:02 Jobhop: Brenda Van Deursen21/11/19 - 06:30 Jobhop: Isabelle Decoster21/11/19 - 06:28 Jobhop: Steven De Backer21/11/19 - 06:20 Jobhop: Sara Hermans

Events

01/12/19 - 10:35 Creëren we duurzame jobs tegen 2030?08/11/19 - 12:02 CSR Professional of the Year 2019: NOMINEER!03/09/19 - 13:44 2030: a Work Space Odyssey met Fons Leroy05/06/19 - 12:31 COME IN Award05/06/19 - 12:05 Trainingsprogramma 'HR voor vluchtelingen'22/05/19 - 16:13 Trainingsprogramma 'HR voor vluchtelingen' (gratis)20/03/19 - 10:51 HRPro.be Digital Day05/02/19 - 16:53 HR Gala 201921/01/19 - 00:03 Creatief met talent in tijden van arbeidskrapte08/11/18 - 06:02 CSR Professional of the Year 2018

Dossiers

07/11/19 - 06:37 Human Capital in een tijd van contradicties17/10/19 - 05:39 Innoverende HR in de praktijk05/09/19 - 06:43 Digitalisering & HR20/03/19 - 22:15 DOSSIER Creatief met talent in tijden van arbeidskrapte07/03/19 - 07:48 De arbeidswet ontrafeld21/02/19 - 16:26 CSR is een trend, geen hype06/12/18 - 08:32 Dossier Matching & rematching06/06/18 - 22:18 Langer werken: hoe worden we samen 100?24/05/18 - 07:22 Recruitment analytics14/03/18 - 16:42 De hartslag van arbeidsmarkt 4.0