Ecologie zit ook in werksystemen

BLOG - "Ecologie gaat voor mij over veel meer dan respect voor natuur en milieu. Het is de zoektocht naar simpele, organische, ‘natuurlijke’ werksystemen en manieren van samenwerken. Werksystemen die doen leven en zichzelf in stand houden. Werksystemen die gebaseerd zijn op zelfsturing en verbinding", zegt Philip Van Kelst.

Pop-upschrijver: Philip Van Kelst, stichter en CEO van Kasteelhoeve Wange.

Een voorbeeld: een echte open keuken

Klassiek wordt een keuken in de horeca afgescheiden van de gasten of is het een bezienswaardigheid, een soort ‘glazen kooi’ waar de klant kan doorkijken. De keuken in de Kasteelhoeve is heel anders. Het is een werkplek geïntegreerd in de eetruimte. Er is glas, er zijn openingen, er is toegang. De mensen in de keuken zijn volop in contact met de gasten en omgekeerd. Gasten zien en ruiken de koekjes die voor hen gemaakt worden, ze bedienen zichzelf en gaan in gesprek met de koks, de koks lichten aan de tafels toe wat er is gekookt en vertellen het verhaal van de producten die ze gebruikt hebben. De koks hebben zelf een soort van gastvrouw/gastheer functie en verwelkomen de gasten als ze toekomen. Er is wederzijdse betrokkenheid, communicatie, verbinding …

Dit creëert een totaal andere sfeer en relatie tussen de gasten en de mensen in de keuken. Er ontstaat betrokkenheid, openheid, respect. De koks kennen hun gasten en gaan ervoor om echt lekker te koken. Ze hoeven niet gemotiveerd te worden om hun beste beentje voor te zetten. De keuken krijgt ook direct feedback van de gasten, het management hoeft deze niet door te geven. Er ontstaat een natuurlijke verbinding en evenwicht die op een natuurlijke, autonome bijsturende wijze zichzelf constant verbetert en versterkt.

Philip Van Kelst:

"De koks hebben een soort van gastvrouw/gastheer functie. Er is wederzijdse betrokkenheid, communicatie, verbinding … met de gasten."

Een voorbeeld: de autonome werking van ons koksteam

In aanvang zijn er strikte grenzen en waarden meegegeven. Gesprekken rond waarden en principes zijn uitgebreid gevoerd, ruimte tot exploratie en verkenning is gegeven, een budget is vrijgemaakt om eenvoudige innovatieve gerechten te maken, om de vier maanden gaat het team samen op onze kosten uit eten om inspiratie op te doen bij de concurrentie... Na enkele jaren werkt dit team zo goed als autonoom en versterkt en verbeteren ze zichzelf voortdurend.

Ik durf te zeggen dat de kwaliteit van de maaltijden die wij serveren van zulk hoog niveau zijn mede door het respecteren van de ecologische principes van verbinding en zelfsturing. En we hebben een koksteam dat al 5 jaar stabiel is. Een unicum in de horeca. Verbinding rendeert!

Een voorbeeld: onze omgang met groepen in het weekend

We richten ons enkel op grote groepen, ook in de weekends voor familie en vrienden.  We stellen iemand van de groep verantwoordelijk voor de communicatie, bewaking van de afspraken en kamerverdeling. De gasten ruimen zelf af, elke groep heeft zijn eigen ijskast en wijnfrigo. Er is geen personeel in ‘de zaal’. Een van de bewoners van de Kasteelhoeve verwelkomt de groep en vertelt kort het verhaal van de Kasteelhoeve. Ook hier het effect van ecologie: minder kosten en meer rendabiliteit. We creëren verbondenheid in de groep, met elkaar en met de waarden van de Kasteelhoeve.

Bij de opstart waren we gewaarschuwd door mensen met horecaervaring voor beschadiging en diefstal. Beiden zijn de voorbije 7 jaar nauwelijks voorgekomen in de Kasteelhoeve.

Een bekend Duits automerk was bij de opstart te gast in de Kasteelhoeve met zijn salesteam. Het principe van zelfbediening was hen vreemd. De verantwoordelijke sprak ons aan, uitte zijn ongerustheid hierover en legde geld op tafel om een ‘garçon’ in te huren. We hebben vriendelijk geweigerd en geadviseerd om toch even af te wachten. 24 uur later was de man helemaal in de wolken. De groep was nog nooit zo spontaan, joviaal en open naar elkaar geweest. Hij vroeg zich af of dit toch iets te maken had met de informele sfeer die we in de Kasteelhoeve creëerden en het feit dat mensen zichzelf en elkaar bedienden.

Less is more.

Philip Van Kelst werd begin vorig jaar verkozen tot CSR Professional of the Year 2017 in de categerie kmo's. In 2017 won Kasteelhoeve Wange voor de tweede keer op rij de ‘International Green Key Award’., rond ‘sustainable partnerships’.

Dit artikel maakt deel uit van het dossier 'CSR is een trend, geen hype'.
Publicatiedatum: 20/02/2019 - 16:29

Blog

16/05/19 - 08:38 Wat bedrijven kunnen leren van Ajax02/05/19 - 06:24 Jobads en headhunters, maak plaats voor de eigen medewerker!11/04/19 - 06:46 Zijn genderquota dan toch nodig?28/02/19 - 06:54 Succes hebben én gelukkig zijn06/02/19 - 06:36 Roderen op 35 en pieken op 55 jaar20/12/18 - 06:09 De Profit van focus op People20/06/18 - 19:06 Van oorlog om talent naar opportuniteit?13/06/18 - 16:19 6 tips om de thuiswerkplek succesvol te implementeren02/05/18 - 07:20 Stapvoets is de snelste weg naar een betere mobiliteit26/03/18 - 10:23 Ken jij de vier Aziatische carrièreopties?

Arbeidsmarkt & -beleid

19/06/19 - 18:48 Generatie Z noemt zichzelf ‘hardst werkende generatie’19/06/19 - 17:08 Zin om jongeren warm te maken voor STEM?05/06/19 - 17:18 Steeds minder schoolverlaters zijn werkzoekend05/06/19 - 16:34 Verborgen matches: welk beroep matcht met eventcoördinator?22/05/19 - 18:16 Vier op tien hebben een zittend werkleven22/05/19 - 17:15 Het wordt steeds makkelijker om over de grens te werken16/05/19 - 08:53 Nieuw kwaliteitslabel 'projectsourcing'16/05/19 - 08:42 Vakbonden houden stand in België09/05/19 - 06:44 Een op zes Belgen werkt minstens 1 dag per maand thuis01/05/19 - 15:41 Publieke sector aantrekkelijker als werkgever dan privésector

HRM

20/06/19 - 07:15 2019: Talentmanagers en leerexperten zetten in op psychologische thema’s13/06/19 - 09:16 Al gedacht aan een vluchteling als nieuwe medewerker?13/06/19 - 07:24 1 op de 20 arbeidscontracten in 2018 is met ex-werknemer12/06/19 - 18:54 Fysieke klachten kosten werkgever jaarlijks 3159 euro per bediende06/06/19 - 06:49 Kies à la carte voordelen met een cafetariaplan22/05/19 - 16:45 We werken steeds langer16/05/19 - 08:38 Weinig aandacht voor EQ bij sollicitatie16/05/19 - 08:31 Ziekteverzuim onder de loep16/05/19 - 07:56 Oproep: Laat studenten uw leervraag onderzoeken09/05/19 - 06:43 Een bedrijf is net als een stam

Leiderschap

13/06/19 - 06:01 VUB-onderzoeker laat robots en mensen beter samenwerken02/05/19 - 08:10 Time = money? Niets van!02/05/19 - 06:58 BOEK: Trots!11/04/19 - 06:45 Mobiliteit: de ene provincie is de andere niet04/04/19 - 07:40 BOEK: Impact in actie04/04/19 - 06:43 Wat houdt jou tegen om duurzaam te ondernemen?14/03/19 - 06:24 Een nieuwe baas: mag het iets jonger zijn?22/02/19 - 15:44 Ann Claes (JBC) is CSR Professional of the Year 201821/02/19 - 07:06 BOEK: Dive at work31/01/19 - 07:57 CSR Professional of the Year 2018: wie van de drie?

Juridisch

20/06/19 - 07:27 Wees niet te zuinig met verlof!06/06/19 - 06:53 Hoe kan je rsz-bijdragen op ecocheques vermijden?22/05/19 - 18:07 Randstad Werkpocket: sociaal- en arbeidsrecht in je virtuele broekzak09/05/19 - 06:44 Tip: regel huisarbeid en telewerk altijd formeel25/04/19 - 08:45 Hebben ook vaders ontslagbescherming bij verlof voor baby?11/04/19 - 07:20 Kan je na ziekte zomaar je job opnieuw opnemen?28/03/19 - 06:50 Groepsverzekeraar failliet. Wat nu?14/03/19 - 06:48 Opgelet met arbeidscontract met tijdslimiet28/02/19 - 06:47 De single permit: een vernieuwde procedure voor arbeidskaarten21/02/19 - 07:29 Deeltijds werk = deeltijdse opzeggingsvergoeding?

Jobhop

19/06/19 - 17:32 Jobhop: Sigrid Heyman19/06/19 - 17:30 Jobhop: Nele Goovaerts19/06/19 - 17:23 Jobhop: Geert Volders19/06/19 - 17:11 Jobhop: Siebren De Schutter12/06/19 - 15:29 Jobhop: Kurt Offeciers12/06/19 - 15:21 Jobhop: Kris Willaert12/06/19 - 14:50 Jobhop: Caroline Vanherle12/06/19 - 14:47 Jobhop: Muriel Baes05/06/19 - 17:54 Jobhop: Peter Lenaerts05/06/19 - 17:50 Jobhop: Luc Vanophalvens

Events

05/06/19 - 12:31 COME IN Award05/06/19 - 12:05 Trainingsprogramma 'HR voor vluchtelingen'22/05/19 - 16:13 Trainingsprogramma 'HR voor vluchtelingen' (gratis)23/04/19 - 21:58 HR innov & tech Day16/04/19 - 21:03 Congres HR in de Zorg 201920/03/19 - 10:51 HRPro.be Digital Day05/02/19 - 16:53 HR Gala 201921/01/19 - 00:03 Creatief met talent in tijden van arbeidskrapte08/11/18 - 06:02 CSR Professional of the Year 201824/10/18 - 23:04 HRM Inspiration Day 2018 - WIN GRATIS INKOM!

Dossiers

20/03/19 - 22:15 DOSSIER Creatief met talent in tijden van arbeidskrapte07/03/19 - 07:48 De arbeidswet ontrafeld21/02/19 - 16:26 CSR is een trend, geen hype12/02/19 - 05:39 Innoverende HR in de praktijk06/12/18 - 08:32 Dossier Matching & rematching06/06/18 - 22:18 Langer werken: hoe worden we samen 100?24/05/18 - 07:22 Recruitment analytics14/03/18 - 16:42 De hartslag van arbeidsmarkt 4.006/11/17 - 16:36 De toekomst in beweging15/06/17 - 09:47 Re-integratie = kansen benutten